ОДЛУКЕ И ОБАВЕШТЕЊА

Синдикалне организације

Листа ће бити правовремено ажурирана како би сте били обавештени о свим делатностима синдиката.

Михајловићева са Синдикатом ”Електродистрибуције Србије”

21. јула 2022.
mre-custom.jpeg

Михајловићева са Синдикатом радника ”Електродистрибуције Србије”: ЕДС важан део енергетског система, на време спровести припреме за грејну сезону

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са представницима Синдиката радника “Електродистрибуције Србије” о могућностима за ефикасније функционисање овог предузећа, одржавању дистрибутивне мреже и питањима важним за положај запослених у овом предузећy.

““Електродистрибуција“ је важно предузеће у енергетском систему, посебно у условима енергетске кризе, кад је потребно да будемо заједно и да урадимо све како би електроенергетски систем био стабилан и спреман за зиму. Министарство негује партнерски однос са свим синдикатима и верујемо да само у сарадњи државе, пословодства и синдиката можемо да будемо успешни”, рекла је Михајловићева.

На састанку је посебно истакнута важност благовременог извођења радова на одржавању као део припрема електроенергетског система за грејну сезону.

Представници Синдиката радника „Електродистрибуције Србије“ информисали су потпредедницу Владе и тим Министарства, између осталог, о проблематици у вези са одржавањем дистрибутивне мреже, предлозима за повећање ефикасности кроз унутрашњу реорганизацију и преговорима о закључењу колективног уговора код послодавца.

Кад је реч о питањима у вези с унутрашњом организацијом ЕДС-а, на састанку је речено да је Министарство спремно да подржи сва решења о којима се договоре синдикат и пословодство “Електродистрибуције Србије” које би обезбедило ефикасније функционисање система.

Текст и слике су преузете са сајта Министарства рударства и енергетике

 

СИНДИКАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА БЕОГРАД